pojken som flög ur bilen och dog

Drömde en gång att jag varit och handlat i ett stort varuhus. Hade packat cykeln full med matvaror, och cyklade ut ur själva varuhuset genom en svängdörr.
Väl utanför stannade jag och frågade en tant om det var okej att jag hade cyklat genom svängdörrarna, var lite orolig att det var något man inte fick göra, trots att jag sett andra göra det. Hon sa att det var lugnt, och när jag bad om vägbeskrivning dit jag skulle pekade hon på en sidogata till vänster.
Där cyklade jag in, och kom fram till en korsning med rödljus.
Från motsatt håll kommer en bil sakta rullande, saktare och saktare.... den kör mot rött, men som tur är så finns det inte en bil inom synhåll, inte en människa heller för den delen. Det är lite ruskigt, löv virvlar omkring i ett tydligt höstväder. (höll på att skriva hästväder..hihi undrar vad det skulle vara för väder?)
När bilen närmar sig upptäcker jag till min förvåning att det inte sitter någon vid ratten. Konstigt. Sedan hör jag någon som ropar:
"Diddi!!!"
"Diiiiiiiiiddiiiiiiiii!"
"DIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIDDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!"
Det kommer från bilen. Jag lämnar cykeln och småspringer fram mot bilen. Det sitter en liten pojke i passagerarsätet. Han är så liten att jag först inte ser honom utan måste luta mej in över bilen, som är öppen och alltså inte har något tak.
Pojken kan inte vara mer än två-tre år gammal, jag lyfter upp honom ur bilen, han fortsätter skrika efter Diddi.
Jag ser mig omkring och upptäcker att det ligger någonting på vägen lite längre bort, där bilen kom rullande ifrån. Jag lämnar pojken på marken vid bilen och går för att se efter vad det är.
När jag närmar mej upptäcker jag att det är en ung kille, han rör sej inte och det är uppenbart att han är död. Vissa kroppsdelar är helt mosade. Jag mår illa, det är en hemsk syn, kväljande vänder jag mej om och upptäcker att pojken har gått nästan ända fram till mej. "Didiiiiiii!" ropar han och pekar på den döde.
Snabbt tar jag tag i pojken och håller för hans ögon så han inte ska behöva se den sargade kroppen.
Jag försöker låta positiv och säger att vi ska gå tillbaka till bilen. Jag tar honom i handen och drar bort mot cykeln.
Jag är alldeles yr och vet inte vad jag ska ta mej till, försöker sätta pojken på pakethållaren men det funkar inte så bra. Hela tiden är vi ensamma och ingen hjälp tycks att få. Av någon anledning tycks "diddi" ha flugit ur bilen och dött av fallet.

that was it.
Vet inte vad det kan betyda men pojkens röst när han skrek "diddi" var väldigt genomträngande i hela drömmen. Mycket gäll röst som påminner lite om
katten som pratade i en annan dröm (om banken).

soppskål

Inatt drömde jag att jag skulle på en fin bal här i reykjavik. Jag hade min gamla bal-klänning men kände att den var lite för extrem för sällskapet, så jag frågade min lillasyster om jag inte kunde få låna hennes balklänning. Det fick jag absolut inte för den var så dyr.
Det var allt.

Nu minns jag vad mer jag drömde inatt; Det var en fotbollsmatch, och rätt mycket folk på läktarna. Jag satt lite längre bort, i skymundan, med en mikrofon i handen. Så började jag sjunga, falskt och hemskt. Och det gick ut i högtalarna naturligtvis. Jag fortsatte sjunga massa olika sånger och verkade inte skämmas. Helknäppt.

Sen drömde jag också att jag var hemma hos familjen i kvillsfors. Det var sommar och vi var ute i trädgården. Himeln var blå och gräset somrigt grönt. Då kom det en man i vita kläder (som var gjorda av gummiliknande material) och frågade om han fick bo hos oss. Det fick han (!) och trevlig som han var blev han snart en del av familjen. En dag när vi satt och drack saft i trädgården (eh...ja...saftkalas!) så berättade han att han var en alien, som landat med ett ufo i skogen. Naturligtvis trodde ingen på honom. Men en stund senare gick jag en promenad, över järnvägen och in i skogen. Då såg jag ett ufo, ett alldeles äkta flygande tefat, som störtade ned i skogen så det fräste. Flera stora metall-liknande bitar revs bort från tefatet och spreds över skogen. Det rök om ufot. Plötsligt kom det någon gående ur röken, en man med likadana vita gummikläder som vår vän. Han förklarade att det faktiskt stämde att de var aliens båda två och att de nu måste åka tillbaka till var det nu än var de kom från. Vi vinkade lite snopet adjö, hade ju vant oss vid att ha en ny familjemedlem...


image43
soppskål?

Med Sigur Rós på Liseberg

Inatt drömde jag att Helga skulle intervjua Mugison och Sigur Rós.
Hon hade stämt träff med Sigur Rós på Liseberg. Men Liseberg hade sålts till en kvinna som hette Joanna eller nåt liknande så nu hade det bytt namn till JO kort och gott. Stor grön skylt med röda bokstäver.
Jag följde med Helga och vi hängde med Sigur Rós och åkte karuseller, dom var rätt tråkiga. Ingen intervju blev det direkt heller eftersom vi mest ägnade oss åt karusellerna.
Sedan skulle vi träffa Mugison. Inne på Liseberg (eller JO) fanns blå laguenen. Där skulle vi möta honom. Eftersom vattnet är väldigt varmt var han helt röd i ansiktet och svettig när vi mötte med honom. Han var väldigt dryg och det gick inte direkt ha någon intervju med honom heller....men vi fick bada i blå lagunen ett tag iaf.
image42