besök i framtiden

Inatt vaknade jag skiträdd, med dunkande hjärta och hyperventilerande andetag. Flera gånger.
Jag hade en återkommande dröm hela natten.
Jag drömde att jag var på ett tåg. Det var en kvinna som jagade mej genom hela tåget. Hon var jättearg och jag trodde att hon skulle slå ihjäl mej om hon fick tag på mej. Jag var skiträdd och sprang framåt i tåget, så fort jag bara kunde. Dörrarna gick inte att öppna och jag letade febrilt efter nödöppnings-knappen men kunde inte hitta den. Sprang och sprang allt vad jag kunde. Hon kom närmare och närmare. När hon precis fick tag på mej vaknade jag.
Ville inte somna om men jag kunde inte hålla mej vaken. jag fick nästan panik när jag märkte att jag började somna igen. Jag kanske aldrig var vaken...?
Nu satt jag på tåget igen, helt lugnt och var inte rädd längre.
En tjejj som jag gick på högstadiet med satt jämte mej och hon frågade om jag inte kom ihåg kvinnan som jagade mej. Rädslan slog mej igen och när jag tittade bakåt i tåget såg jag att hon kom springande igen!
Sådär höll det på.

Sen drömde jag att jag kommit till framtiden. Jag var vuxen men omedveten av vad som hänt under åren som gått, det var som att jag rest till framtiden eller nåt.
Någon gav mej några skyltar. Det var ca 10st och på varje liten skylt stod det ett ord eller en mening. Det var saker som hänt mej i mitt liv. Mest bara jobbiga saker.
Många saker kände jag igen, som faktiskt hänt. Men på några skyltar stod det saker som jag inte visste om.
Jag tänkte att jag var tvungen att komma ihåg det här när jag vaknade, att det var viktigt. Jag försökte memorera vad det stod på alla de skyltar jag inte kände till men kommer bara ihåg några få.
På en stod det att jag blivit misshandlad av min pojkvän, och på en annan stod det att jag hade haft ett svårt liv.

Låter jobbigt hoppas inte att det var en sanndröm...

image36

Massage

MMMmmmhh.....
Drömde inatt att jag fick världens skönaste massage.
Jag var så spänd i nacken och satt på en stol och fick massage, det var den bästa massagen jag nånsin fått!
Synd att den inte var på riktigt...var inte så avslappnad när jag vaknade som jag var i drömmen.image35Inatt fick min kompis en liten dotter!
Nu är hon tvåbarnsmamma och jag är nollbarnsmamma.


Hästrumpa

Minns bara en dröm från inatt...
Det var en man som stod framför mig, han hade långt stripigt hår.
Han vände sitt ansikte mot mej och liksom väste. Han såg helt förskräcklig ut i ansiktet.
Så kollade jag på hans rumpa och upptäckte att det var en hästbak. Med svans och allt!
Whatthe?


Saw3

Drömde inatt att jag var i vår sommarstuga i småland.
Två kvinnor höll mej instängd. Jag försökte slå dem med alla möjliga medel och det var massa blod men dom hade bundit fast mig på nåt sätt. Till sist lyckades jag slå ner båda två med något verktyg och flydde ut genom dörren. Mötte Jens och bad att han skulle hjälpa mig att fly. Men då mötte vi hans kompisar och stannade och pratade. Vi kom inte så långt och så ville jens gå tillbaka in i sommarstugan så jag följde med. När jag hörde att kvinnorna var på väg in i rummet försökte jag gömma mig under bordet.
Det hjälpte inte för de såg mej.

Kan ha att göra med att jag såg Saw 3 helt själv igår kväll...

Sen drömde jag att folk blev sura på mej för att mitt förra inlägg, drömmen om julen och det, var felstavat. Eller att jag skrivit fel grammatik eller nåt.

julmiddag och tomtar

En av nätterna när jag var i spanien drömde jag om julen:

Det började med att jag var i Tälläng, en liten by i småland. Det var julafton och jag hade blivit bjuden på julmiddag hos någon i ett hus. Det var snöigt och jag stod ute i trädgården och satte upp julpynt i ett fönster. Jag hade en tomteluva och röda plufsiga byxor, men var helt naken på överkroppen. Trots det var det inte kallt alls och jag var rätt glad och nöjd och skämdes inte det minsta över min nakenhet.
Plötsligt hör jag glada ljud bakom mig, tjo och tjim. Jag vänder mig om och på grusvägen kommer det ett gäng pojkar och män gåendes. Det är ungefär 30 st och ser ut lite som en skolklass, men de flesta är väl runt 20. De är klädda likadant, tomtenisse-kläder. tomteluvor, mörkgröna mysiga tröjjor och mörkgröna lite för korta byxor. Jag tror de går barfota, eller med träskor. De bär på små lyktor med levande ljus i. Det ser väldigt gammaldags ut. Jag blir glad och tänker att livet var bekymmelselöst förr i tiden.
Sen undrar jag om jag faktiskt är i någon form av dåtid. Förvirrat kollar jag mej omkring och upptäcker att det står lastbilar parkerade på tomten jämte. Alltså är det nutid. Jag tittar en gång till på tomtenissarna och blir glad att det är någon som tar till vara på gamla traditioner.
Sedan går jag in för nu är det dags för julmiddagen.
Runt bordet sitter ett tiotal människor. Alla är gamla välkända ansikten från min barndom, både vuxna och ungdomar. Två av ungdomarna, en tjej och en kille, är klädda i någon form av mörkblå sidenpyjamasaktig dress.
"Linnea titta på vår dans" säger de och börjar klappa i takt och dansa några små hoppiga steg.
Jag ler och sätter mig på en stol.
Johanna är där och jag undrar om hon fått sitt barn än men det verkar inte så, hon säger inte så mycket. Hennes pappa däremot håller fram ett stort fat med skinka som han skivar och skivar. "Vill du ha skinka?" frågar han alla flera gånger om. Han upprepar frågan till mig extra många gånger och jag tänker att jag inte vill ha men att jag nog blir tvungen att ta en bit ändå för att inte göra honom besviken.
Det är varmt och mysigt och glad stämning men jag känner mej hela tiden väldigt skyldig för att jag egentligen inte vill ha något av maten de har lagat. Det känns som att alla vet att jag inte vill ha men de försöker truga på mej och de vet att jag inte vågar säga nej för då skulle de bli så förfärade.

image34

Jaha, vad kan detta betyda då?

anna she´s pretty she´s alive and she´s my friend

Nu har jag varit borta i en och en halv vecka.
Det har varit varmt och soligt och jag har drömt mycket men inte skrivit ner något.
En natt drömde jag att jag och mina vänner var i ett hus.
I vardagsrummet fanns en såndär trappa som alla hus alltid hade när jag var liten. (förmodligen fortfarande)
Gjord av trä och hål mellan varje trappsteg så man kan ligga och kika på eventuella personer som är nedanför.
Iaf så minns jag inte så mycket av omständigheterna men plötsligt vänder sej anna mot mej och säger något om att det är för det bästa, vi tittar på varandra i en kort stund av förståelse. Sedan vänder hon sej om, ett vapen blänker till i hennes högra hand. Hon går in under trappan och ett högt PANG ekar mellan väggarna. Hon har skjutit sej i huvudet.
Jag smsade henne på dagen sen, för att försäkra mej om att hon var ok. Inte för att jag någonsin har drömt sanndrömmar men ändå. Hon har ju drömt att jag har dött också, så nu har vi något gemensamt. Det ska ju tydligen betyda förändring hos den personen som dör, men jag tycker att anna och jag är desamma.

En annan natt drömde jag att jag paddlade Kajak i en vild fors. Väldigt vild. Fick hoppa över massa hinder som bara tycktes vara gjorda av forsande vatten. Jag kände mej väldigt liten och skör. Har hört att vatten symboliserar ens inre, alltså en stilla flod kan sybolisera ett lugnt inre etc. Så det stämmer nog ganska bra med mitt inre för tillfället.

Inatt drömde jag att jag, helga o pontus var i en sal och lyssnade på poesi. Det var helt otroligt vackert och jag blev presenterad för någon kille vars ögon sa mig mer än jag kunnat tro var möjligt. Vi presenterade oss sen sa han du kan lita på mej. Vi tog varandras hand det kändes så rätt och puss på kinden utan tvekan och jag kunde inte andas mer. Jag vaknade med andnöd men enbart glada känslor tryckte luften ur mej. Borta var ångest och elakhet.
Tydligen symboliserar andra personer i ens drömmar egentligen olika sidor av sej själv. Hoppas det betyder att jag kan börja lita lite mer på mej själv. Vi var ju faktiskt lite lika utseendemsässigt också.

brand i naturreservat

Inatt så drömde jag lite flummigt.
Jag och en annan tjej var i pauliström och gick omkring och föste på en liten plastig leksaks-gräsklippare, nivet såna som små barn leker med.
Vi skulle till kvillsfors så vi började åka. Då såg vi helt plötsligt ett dim-moln.
Konstigt, tänkte vi, det är ju klarblå himmel, var kommer den där dimman från?
Då upptäckte vi att den kom från en skog, som precis hade brunnit.
Det var ingen eld kvar (förutom några små flammor i topparna men de dog ut).
Skogen var helt svart, och rök pyrde upp mot vad som alltså verkade vara ett stort rök-moln.
Vad har hänt tänkte vi.
Då såg jag på en skylt att det var ett naturreservat.
Jag kom genast ihåg naturreservatet vid vår sommarstuga, där de förra året brände hela skogen. Anledningen var att det är bra för naturen, för att rädda en varierad flora. Man gör så på en del naturreservat, kanske vart 50e år eller så...
Jag ville berätta det för min kompis direkt! Men hur jag än försökte, så kunde jag inte! Hon började hela tiden prata om annat, eller så drog jag nån form av vit lögn som bara försvårade möjligheten av att säga sanningen.
Det var väldigt trassligt och jag fick ingen ordning på hur jag skulle säga det.
Hon fortsatte undra varför de hade bränt skogen, och jag kunde inget säga.
image33

fyrverkeri, island och zombies

Inatt drömde jag att det var snö ute. Det var dagen efter nyår och vi kom på att vi hade glömt skjuta raketer.
Vi hade placerat upp en lång slinga med raketer på vårt tak.
Det var väldigt halt på taket så vi gav oss ut som bambisar på hal is, fast med knä-djup snö också.
När vi äntligen arbetat oss upp till toppen av taket, såg vi fyrverkerier från gasklockan på andra sidan älven.
Det var fint.
Men vårt skulle bli finare.
Vi halkade ner igen.
Jag var så hungrig, då såg jag att det var några andra på taket. De åt mackor. Jag köpte en av dem. Ostfralla.
Det var gott.
Nu tände vi på fyrverkerierna.
Det sprutade som ett uppochnedvänt vattenfall.
vackert.Känns som att jag skrivit det här förr men...
En natt drömde jag att helga och anna var i vårt kök
och umgicks med massa läskiga
vuxna svartklädda zombie-liknande män.
Jag blev sur att dom tagit hit dom
men helga berättade glatt att dom varit ute och lekt
(med tomtebloss?)
på taket.
Nu åt dom frukost.
Helga åt bröd med honung på
anna och en av zombiesarna stod vid mitt kylskåp
zombien fattade inte hur det fungerade
(kylskåpet.)
Ingen av dom visste heller hur man bryggde kaffe eller rostade bröd.
Jag var mycket irriterad.