höns och kycklingar

Det här drömde jag the other night:

Min storebror David, och hans fru Erica, hade köpt 7-8 hönor. Men eftersom de bor i lägenhet och inte har någon trädgård eller möjlighet att ha höns, hade de tagit med dem hem till mama och papa.
David och Erica höll på och grävde och byggde om i trädgården, flyttade på buskar och träd, och förstörde gräsmattan. Mamma och pappa var inte alls glada. Jag tittade ut genom köksfönstret och såg på hönorna. De var jätteaggressiva och slogs hela tiden, slet varandras fjädrar. Man kunde se på ansiktsuttrycken att de var super-arga.
Lite senare...
Vi hade allihopa åkt upp till sommarstugan. Skulle bada och jag hade bikini på mej. Låg på bryggan och njöt som mest när två killar började glo på mej. De sa att de tyckte jag var snygg och alla började prata om det. Jag kände mig verkligen illa till mods, och trakasserad.
Jag drog mig undan längs strandkanten och hittade en liten stelfrusen kyckling, som nästan var blå av köld. Ingen annan brydde sig om den. Jag tog den i famnen och värmde den. Den blev gulare och gulare ju varmare den blev. Men den hade läskigt människoliknande drag. Särskilt huvudet.
För att ytterligare undkomma allas prat och blickar började jag gå iväg längs grusvägen i skogen. Då jag hörde bilar närma sig, slängde jag mej in under en gran och gömde mej. Bilarna åkte förbi utan att ta någon notis om mej men sen kom en liten kille från Kvillsfors på en cykel. Han stannade och tittade rakt på mej, suckade högt och sa att jag var löjlig och att jag syntes jätteväl, alla visste att jag låg där.Nähä nu är det lördagkväll och vi är glamorösa samtidigt som vi spelar Wii

Ny frilla på punk-konsert

Förra veckan drömde jag att jag skulle gå och klippa mej.
Har en bekant som är frisör så naturligtvis gick vi till stället där hon jobbade, jag och några vänner.
Bland andra var Helga med, hon har långt hår på ena sidan och kort på den andra. Väldigt fint. Men jag var noga med att säga att jag inte ville ha samma frisyr som henne. Jag sa det flera gånger, högt och tydligt till alla jag träffade. Egentligen kanske jag ville ha den frisyren, men jag fortsatte säga att jag verkligen inte ville det.
Sedan klippte jag mej i en Hockey-frilla som faktiskt var väldigt fin.
Lite senare gick helga och jag på en konsert med ett punkrockband! Det var värsta röjet! Tre killar som sjöng och dom var duktiga. Det var lite folktomt och först stod hela publiken typ stilla, så helga och jag började hoppa och dansa och tillslut hade alla dragits med. Golvet gungade.
image32

Ulrikas Dröm Om Turtles

Det här drömde min kompis Ulrika häromnatten:


jag drömde att jag bodde i ett hus på klipporna på västkusten. när jag satt i soffan i vardagsrummet på kvällen såg jag genom fönstret alla teenage mutant ninja turtles komma gående på en lång rad. de var lika stora som människor och gjorda av hårdplast. jag sprang och gömde mej under täcket i sovrummet, men turtelsen knackade på fönstret och när jag inte svarade öppnade de helt sonika ytterdörren och klamprade runt på parkettgolvet i hallen med sina gröna hårdplast-fötter. då insåg jag att de kanske var tjuvar utklädda till ninja turtles så jag klev upp ur sängen och då kom en utav dem (donatello tror jag) in till mitt rum och tog av sig dräkten. ur hårdplasten vällde en tjock kvinna med stort permanentat 80-talshår ut. hon hade en kniv och en pistol men jag började genast attackera henne med mina bästa kickbox-moves och fick tag på kniven. efter att ha försökt hugga henne i axeln insåg jag att det var en leksakskniv så då fick jag ge henne en till uppercut för att få fatt på pistolen. mycket övertygande siktade jag på henne och skrek "i've been shooting turtles before. get down on the floor". när hon inte lydde sköt jag, men det kom bara ut små kulörta plastkulor. jag tänkte att nu är det kört, sen tog drömmen slut. det var ganska läskigt, speciellt den delen när jag hörde hur de kom in i huset och jag inte fattade varför de ville vara elaka, de är ju leksaker liksom.
image31

mumiejakt

En natt drömde jag om en man som var i djungeln och jagade mumier som han dödade.
Det var jätteknäppt.
Jag var där också såklart, och en del andra människor. Bland annat en tjej som jag började prata lite med. Hon berättade att hon var gravid och att inte hennes pojkvän visste det än, och så pratade hon om hur lycklig hon var.
Lite senare råkade jag hamna mitt i en mumiejakt (farliga grejjer) högt uppe i träden bland berg och djungel. Jag försökte fly tillsammans med en kille. Han sa "kom följ mej jag har en motorcykel här borta!"
I min drömvärld betyder tydligen inte motorcykel samma som i min vakna värld.
Vi hoppade ner i ett litet badkar med hjul och en liten skruttmotor och åkte iväg nerför jättebranta backar.
image30
Farligt.
Under tiden vi åkte berättade han om sin flickvän för mej och hur underbar hon var och hur mycket han älskade henne.
Jag blev glad för jag visste att det var den gravida tjejen. Ville nästan berätta att hon var gravid men tänkte att det bör hon nog göra själv.
När vi kom i säkerhet stod gravida tjejen där, hon blev jättesur! Hon trodde att vi var ett par nu, jag och killen. 
Jag försökte lugna henne och berättade att killen hade nästan bara pratat om henne och hur mycket han älskade henne.
Då blev hon ännu surare och sa att såna privata saker borde han inte ha berättat för mej!
fnys och så gick hon.

spindel i mun

En gång drömde jag att det var en spindel i min mun. 
Den  gick på min tunga.
Sen drömde jag att jag vaknade och tänkte, oj vilken verklig dröm. Tänk om det varit en spindel i min mun på riktigt, usch! 
Sedan vaknade jag, och trodde att det varit en spindel i min mun på riktigt.
Jag sköljde med vatten.
Undrar om det var en spindel i min mun på riktigt.
Det får jag nog aldrig veta.
Har hört att man i genomsnitt sväljer 8 spindlar under en livstid, i sömnen.
scary.
image29

Gråter du lilla vän?

En natt drömde jag att jag var hemma hos farmor och farfar.
Det var massa folk där men jag var utanför huset.
Det var höst, blåsigt och massa löv.
En liten flicka var också där hon hade fått gå ut före sina föräldrar.
Jag visste att hon hette emma.
Hon grät jättemycket.
Skrek och grät som bara ett barn kan.
Jag försökte prata med henne...
hej lilla vän du heter emma va? hej emma. varför är du lessen?
men då skrek hon ännu mer och sprang och gömde sej bakom en slags gardin som hängde på husväggen.
lite senare hade emma och en annan liten tjej sprungit iväg i skogen.
ingen kunde hitta dem.
jag hjälpte till att leta.
jag hörde något, det kom från en liten grott-liknande håla under massa stenar och betong.
dom hade krypit in där och kunde inte ta sej ut.
jag fick offra mej för att försöka hämta dom.
det kom nån slags sugande vind och allt gick jättefort, den här biten av drömmen minns jag inte riktigt.
men det slutade med att lilla emma och hennes mamma låg i varsin vit soptunneliknande tunna. (det var sopor i också, gamla matrester mest) från varje tunna gick en lång slang (ungefär som en dammsugsslang) ner i hålet där emma och kompisen varit.
vi fick panik och gjorde allt för att få ut emma och hennes mamma ur tunnorna i tid.
men det var försent.
Lilla Emma klarade sej men mamman sögs bort...


Ännu en dröm blev tydd av mogonpasset i P3, det var den om norrköping och varmkorv.
Här är länken
:
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/amnessida.asp?programID=2024&Nyheter=&grupp=3722&artikel=1186637

klicka på varmkorv.
(eller apor för den första...)

a piece of cake

Jag drömde inatt att min kompis Jennie hade gift sej.
Jag glömde hela tiden säga grattis fast jag visste om det sen innan. 
Jennie bodde granne med mej.
Mitt hus var min mormor och morfars gamla hus (som för tillfället står tomt). Hade katt, och ett jättestort rum. Mina vänner var där och hälsade på. Vi undersökte rummet lite. Det fanns en garderob, vi gick in i den och det visade sej vara ett ännu större rum!! Fyllt av massa gamla möbler och grejjer. Ett set med bord och stolar var jättestort, det kändes som att man var en mini-människa, eller som på astrid lindgrens värld.
image27

Senare var jag på en bar.
Det var massa folk runtom baren och i kön så kunde inte komma fram. Jag försökte lite men blev bort-knuffad.
Tillslut gick jag och satte mej vid sidan och väntade ihop med några andra som också gett upp.
Det var bara en stackars ensam tjejj som jobbade, men hon var väldigt duktig. Helt plötsligt försvann hon genom nån bakdörr och nu var det helt tomt. Jag gick fram och tittade in bakom baren och såg att de höll på att baka en kaka. Den verkade jättegod.
Massa choklad.
Tjejjen kom tillbaks ut, i sällskap av en man, det verkade vara han som ägde stället. Han behandlade henne lite nedlåtande, särskilt när det kom till kakan. Hon verkade ha bra ideér och vilja hjälpa till. Men nej, den var viktig, alltså var det han som skulle baka den! Om hon nu tvunget kände för att baka kunde hon ju få göra en egen liten kaka vid sidan av.
Hon gick iväg och gjorde det, när hon kom tillbaks var mannen försvunnen. Hennes kaka såg jättegod ut och vi uppmuntrade henne att blanda ihop de båda kakorna så det skulle bli världens godaste kaka!! Tillslut gjorde hon det också, det var perfekt eftersom den andra kakan var bakad med ett slags hål i mitten så det gick jättebra att "skyffla" ner hennes kaka som fyllning i den andra.
Det var en salig blandning av ingredienser men bara sådant som jag gillar.
Choklad, vattenmelon, jordnötter, you name it.

Det verkade så bra och jag kunde knappt bärga mej, jag ville smaka!!
Alla som förut stått och hängt över baren och väntat på sin tur radade nu upp sej i en kö för att ta en bit.
Hon som hade gjort den fick naturligtvis ta först. Men det tog sån tiiiid, kunde hon inte bara börja.
Jag kände av nån anledning att det inte var mycket tid kvar och jag ville verkligen smaka så jag försökte skynda på henne! Kom igen, börja ät!
I samma ögonblick som hon äntligen började skära upp en bit, vaknade jag med ett ryck!
Sedan satte jag på radion och fick höra en annan av mina drömmar bli tydd. Det är lustigt. Undrar om dom vet att det är samma person. När de lägger upp den ger jag en länk.

bygg inte in mej i golvet

Drömde att familjen hade hyrt en stuga, den var väldigt ödslig och läskig. Först sov alla där sen åkte dom iväg men Sofia och jag stannade. Vi hade en bil och åkte åt andra hållet. Kom fram till en opera där vi mötte upp med ett annat gäng vänner.
"Nu ska vi sjunga karaoke!" sa dom. "För en opera-publik."
Jag blev lite förfärad, jag kan ju inte sjunga. Och för en publik som är van att lyssna på opera...hur skulle det gå?
Medan vi väntade satt vi backstage i några rum och pratade. Helt plötsligt dök det upp en grupp dansande kvinnor och män. De gjorde volter och dansade liksom lite smygande och spindel-likt. Jag fäste inte så mycket uppmärksamhet på dem tills jag upptäckte att de höll på med något väldigt konstigt. När jag tittade upp hade de nämligen byggt en liten upphöjning, någta meter brett, på golvet. Ungefär som en liten scen.
Jag blev överraskad och lite nyfiken och börjad iaktta dem, de var glada och målmedvetna. Jag började småprata lite med en man som kom fram och satte sej jämte mej.
Helt plötsligt såg jag att de höll på att bygga in någonting under scenen, det såg ut som människoben! Det var ju jättemånga människor!!! De hade tagit alla mina vänner och byggt in i golvet!!!!!
Jag kunde inget göra för nu höll mannen fast mej så jag inte kunde röra mej. Jag såg att alla "fångar" blev i hopbundna mot skidor och stavar, så att de skulle vara raka.
Nu var dom flera stycken som höll fast mej, fram kom ett par stavar, och började binda ihop mina ben.
Sen minns jag inte så mycket men efter ett tag var jag en trappa ner, på väg att göra något kriminellt. Jag tror att jag övertalat dem att låta mej hjälpa dem istället.
Mitt jobb låg en trappa ned, jag jobbade i en stor Ica-butik och skulle stjäla grönsaker. Det var lite läskigt men det gick bra, jag kände ju de som satt i kassan så jag kunde bära ut lite vad jag ville utan att de skulle bli misstänksamma. Pappa skulle skjutsa hem mej i en bil, han jobbade också där och hade precis slutat. Det var soligt och fint, en riktig sommardag. Det kändes precis som när jag jobbade på MetsäTissue. Då upptäckte jag att klockan bara var halv två. Jag skulle ju inte börjat jobba förrän kl tre. Tre till sex skulle jag jobba. Pappa sa att jag börjat redan kl tio.
Åh, vad onödigt.
Nu var jag tvungen att gå in och jobba en gång till.


åh vad det är skönt att vara naken

Inatt drömde jag lite osammanhängande tyvärr. Men jag var naken nästan hela tiden och det var de andra också. Helt normalt. Vi var på en toalett och vi pratade och var helt öppenhjärtade och avslappnade. Vi kände varandra väl och jag satt i någons knä.
Bakom duschdraperiet satt en person i badkaret. Det var någons förälder. En man med blonderat hår och glasögon.
Han var riktigt sur och sa ingenting. När vi kommit ut från toaletten berättade han att han tyckte det var onormalt och besvärande att vi var nakna.
Jag skämdes jättemycket.


Botaniska Trädgården

Inatt drömde Helga att jag skulle sluta på Coffee-Cup och börja på Chocolate-Cup istället. hehe.
Själv drömde jag inte så mycket. Jag och Karolina, min syster, kom till Göteborg stn efter en lång resa. När jag skulle kolla mitt saldo på kontot upptäckte jag att jag gjort av med alla pengar jag fått överfört från pappa som vi ska använda till mammas födelsedagsresa. Skitmycket pengar. Jag fick panik över hur jag skulle kunna få fram den summan så fort!


Idag har jag planterat en blomma och ringt till spanien i väntan på mina syskon.

Det här drömde jag när jag precis flyttat till Göteborg, inte var så hemmastadd än, och aldrig hade varit vid Botaniska Trädgården:

Jag är på en gata, väldigt hungrig. Det är typ vid Backaplan.
Jag ser på ena sidan vägen ett McDonalds, men har verkligen ingen lust att äta där. Vänder mej om för att kolla om det finns något på andra sidan vägen, och upptäcker att det ligger ett McDonalds även där.
Eftersom jag inte vill till något av dem, fortsätter jag rakt fram, och upptäcker ett Hemköp. Där borde jag ju kunna köpa något ätbart.

Utanför står en kvinna och säljer faktum. Hon är mycket trevlig, snygg och pratglad. Vi hamnar i en lång konversation och sitter i flera timmar på trappan utanför hemköp och pratar. Det dyker upp en annan faktum-försäljare, en man, och vill att hon ska följa med, dagen är slut. Vi säger hej då och jag vänder mig om för att gå uppför trappan då jag upptäcker att Hemköp precis har stängt.
Jag får gå därifrån hungrig.(lite senare...)
Jag kliver av spårvagnen vid Botaniska Trädgården.
Jag är lite uppspelt då jag aldrig varit där tidigare men länge velat göra ett besök. Glad i hågen går jag in genom grindarna, och blir lite besviken. Det är sent på hösten och det finns inga blommor, träd eller växter överhuvudtaget, förutom gräsmattorna.
Istället för stora rabbatter med blommor var där stora hål, ungefär som bassänger fast utan vatten. Dessa hål var avgrundsdjupa, kastade man i en sten kunde man inte höra den landa. (jag testade).
Det fanns inga staket runt och folk gick omkring med sina familjer och barn,  kikade och nästan lutade sej ut över de livsfarliga hålen.
Ett av hålen var inte lika stort som de andra, flera meter långt men bara ca en halvmeter brett. Det var dock lika djupt som de andra.
En vuxen man i propra kläder stod på ena sidan och mumlade någonting, sedan hoppade han jämnfota över till andra sidan, mumlade något där också och hoppade tillbaks igen. Sådär höll han på och när jag kom närmare hörde jag att han sa "Helsingborg" på vänstra sidan och "Helsingfors" på den högra.
På varje sida där han landade var det utmärkt med en stor röd platta, precis som på en karta när man märker ut en stad.
Han såg mycket allvarlig ut och jag frågade honom om han inte kunde sluta, det var ju jättefarligt att hoppa över ett sådant bråddjupt hål.
Han sken upp och sa; "Helsingborg, Helsingfors, det är ju väldigt likt. Ja, det är nästan samma sak. Man kan nästan säga att det är samma, alltså hoppar jag egentligen inte över hålet utan bara upp och ned på samma ställe."
Jag var inte övertygad men gick vidare för jag hade upptäckt några träd vid en av kanterna. En kvinna gick omkring bland träden, hon var nästan naken. Hon kramade en del av träden men det verkade också om att hon försökte gömma sig lite.
När jag kom närmare kände jag igen henne, det var Björk! (Sångerskan från Island)
Hon såg inte riktigt ut som hon brukar, hon hade väldigt väldigt kort, krulligt hår och hennes hy var brun, hon verkade vara mulatt.
Jag försökte börja prata med henne men hon var väldigt blyg och verkade inte kunna prata, det kom ljud ur hennes mun men det lät inte som något språk, mer som ett barn som lär sej prata.
Hon stack in ena handen i ett hål i ett av träden som för att ta ut något när hon plötsligt skrek till av smärta!
Jag rusade fram och upptäckte att det fastnat en synål under hennes nagel. Det såg ut att göra väldigt ont så jag hjälpte henne att ta ut den. Hon blev väldigt tacksam och det kändes som att vi var vänner.
Hon ville ha något ur toppen på ett av träden så jag började klättra upp för det, när någon ropade att jag skulle komma ner. "Det är inte bra för en höggravid kvinna att ta såna risker!"
Jag kollade ner och upptäckte att jag hade värsta magen! Det var dags att föda. Jag la mej ned på marken och kände mej illa till mods, ville ju hellre åka till ett BB än att föda här på den kalla marken.
Men då kom Björk-kvinnan fram, höll mej i handen och försäkrade mej genom en blick att allt skulle gå bra. Jag kände mej lugn igen och folk runtomkring hjälpte till med rena handdukar och annat som kunde tänkas behövas.
Vi tittade på varandra Björk och jag. Nu kände jag att jag kunde slappna av helt och lita på att allt sköttes som det skulle.
Jag blundade och försvann in i ett mörker...


Äta mobiler?

Kom på att jag glömt skriva ner drömmen om mobilen...weeell here it is:

Det var i Brighton. Jag och ett gäng vänner var ute och promenerade på någon gata. Jag var skithungrig. Kände mej helt svag och kom ifrån mina vänner, eller snarare dom kom ifrån mej för jag orkade inte gå så snabbt.
Jag kände hur kraften att gå sakta började lämna mej och fick lite smått panik, jag måste hitta något att äta nu!!
Hittade en restaurang där jag genast beställde mat, och satte mej ned på uteserveringen. Ville inte att de andra skulle oroa mej så jag hade tagit upp mobilen och tänkte ringa eller txta var jag höll hus.
Men nu var jag så svag av hunger att jag knappt orkade lyfta upp handen från bordet.
var höll maten hus?!
Jag kollade mej omkring och såg att de hade mycket att göra idag, det skulle säkert dröja med min mat...
Nu kände jag hur livet började lämna mej, jag tittade mej runt i panik efter något att äta, det fanns inget!!
Då upptäckte jag mobilen i min hand, förde den till munnen och tog en rejäl tugga.
Det smakade precis så som man kan tänka sej att en gammal vanlig Nokia skulle smaka.
Det var svårt att tugga plasten och smakade lite fränt av de tekniska delarna. När jag svalde rev det i halsen som om jag svalde stora bitar knäckebröd.
Genast när tuggan tagit sig ner mot magen kände jag livet återvända. Jag drog nöjt ett djupt andetag och visste att nu skulle jag klara mig tills maten kom in.
aah... Den kom och jag åt mig mätt.
Nu när jag åter var vid mina sinnens fulla bruk kom jag på att jag inte hört av mig till mina vänner, stackarna som dom måste oroa sig, hoppas inte de gick omkring och letade.
Restaurangen jag satt på var liksom nedanför gatan, svår att upptäcka om man inte visste att den låg där.
Jag tog upp mobilen för att undersöka skadan. Det såg ut som när man tagit första bettet i en macka ungefär. Tandmärken syntes tydligt där den saknade biten skulle suttit fast.
En del av displayen saknades, och siffran 3.
Det var mest faktumet att trean saknades som gjorde mej upprörd.
Jag satte igång mobilen och den funkade som vanligt, men jag kunde inte ringa något nr med 3 i, och inte smsa något med D, E eller F i.
Det kändes jobbigt eftersom nästan alla mobilnr börjar med 073 och det är 3ór i mina föräldrars riktnr.


När jag vaknade var jag jättehungrig och hade dreglat en stor pöl över kudden.
sexigt.

image24

Korv med bröd i Norrköping

Jag och pappa var i Norrköping.
Vi åkte omkring i en vit skåpbil.
Den var mjuk och gjord av plast, typ som en pressenning fast tjockare, även fönsterna var vita så att man inte såg ut.
Jag försökte vika upp "pressenningen" så att jag skulle kunna se vägen, men det gick inte så bra.
Jag gissade att pappa hade en liten glugg att kika genom, men när jag såg efter var plasten på hans sida lite svagt genomskinlig, fast man såg bara väldigt suddigt.
Det var ganska läskigt eftersom vi körde väldigt snabbt mitt inne i staden.
Vi sicksackade oss fram mellan bilar, stoppljus och spårvagnar. (japp det finns ju i Norrköping också).
Det gick förvånansvärt bra och till min förvåning blev folk runtomkring inte alls arga utan vinkade glatt och körde snällt åt sidan så att vi kunde fortsätta vår vanvettiga färd.

Egentligen var det tänkt att vi skulle hälsa på hos Marie, men tydligen var hon inte hemma just då, så vi började åka runt och leta efter Linas lägenhet, utan att veta var den låg.
Jag var hungrig.

I baksätet satt några av mina vänner. De var mycket skeptiska och undrade med hån i rösten om jag verkligen trodde att skåpbilen var byggd för att köras på det här sättet.
De frågade om jag inte tänkt äta snart och vart var vi egentligen på väg!?
Jag försökte prata lugnande och övertyga om att läget var under kontroll, jag ville inte att pappa skulle höra att de inte litade på honom för han verkade tro att han klarade allt.
Även om jag själv var lite skeptisk visade jag det inte för honom.

Tillslut var jag så hungrig att jag bad om att få kliva ut. Det gjorde även en av mina tjejjkompisar från baksätet.
Vi gick omkring lite på gatorna, det var soligt och fint, men vi kände oss svaga av hunger.
Inne i en restaurang hittade vi en trevlig buffeé.

Det var korv med bröd.
Korven kom ut ur en slags korv-vending-machine. Den såg ut lite om en såndär automatisk juicepress som en del cafeér har.
Grön och gul och orange.
Brödet låg på fat runtomkring.
Som vi förstod det var det bara att äta, betala gjorde man efteråt.

Vi åt oss mätta på roliga små korvar.
Sen gick vi fram till disken för att betala. Då upptäckte vi att det egentligen var ett ställe där mat delades ut till hemlösa.
Jag tittade mej omkring och upptäckte att flera av mina stammkunder var där. En äldre man hälsade på mej och presenterade sin sonson. Konstigt nog såg barnbarnet exakt likadant ut som sin farfar, fast i mindre storlek. De satt och spelade kort och var väldigt glada.
Jag undrade hur han hade råd att komma och köpa dyr fika hos mej flera gånger i veckan när han inte hade råd med mat.

Det var så mycket folk där och maten skulle aldrig räcka åt alla. Ändå var folk glada och delade systerligt och broderligt.
Nu började jag och min vän få riktigt dåligt samvete, vi hade ju bara vräkt i oss trots att vi hade pengar och kunde ätit någon annanstans.
Jag upptäckte en glasburk som stod på disken. Den var kanske 4dm hög och det låt lite småmynt på botten.
Här kan man lägga bidrag till oss då vi inte har några inkomster, sa den trevliga kvinnan bakom disken.
Min plånbok tömdes snabbt på mynt och till min förvåning fylldes burken ända upp!
Massor av blänkande tior, femmor och enkronor.
Det såg fint ut och jag hade lite mindre dåligt samvete.